
Există o lege nescrisă în tabloul unui stil de viaţă sănătos: în fiecare sezon, să consumi alimentele specifice lui. Şi nu rezonează nimic mai bine cu sezonul rece decât murăturile!
Varza acră – murătură de top
Iată cu ce te ajută leguma murată, dar şi zeama pe care o lasă:
•Uşurează digestia şi stimulează metabolismul.
•Încetineşte procesul de uzură al organismului – este singurul aliment de origine vegetală care conţine B12 (vitamina tinereţii).
•Deşi te-ai gândi că este un aliment acid, varza acră de fapt vindecă ulceraţiile de pe mucoasele gastrointestinale.
•Există numeroase tratamente externe cu frunze de varză murată strivită: împotriva febrei, durerilor de cap, arsurilor şi inflamaţiilor pielii.
•Un consum susţinut de zeamă de varză (câte 150 ml de trei ori pe zi, cu 30 de minute înainte de fiecare masă, timp de 2-3 săptămâni) te scapă de paraziţi intestinali, pietre la rinichi şi bilă, hemoroizi.
•Chiar şi cea mai severă constipaţie este rezolvată dacă bei în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, o cană cu zeamă de varză (sau moare, cum îi spune pe la Moldova). Cu ocazia asta, cureţi şi ficatul de toate toxinele acumulate.
Castraveţii muraţi te ajută să slăbeşti
În saramură sau oţet, castraveţii muraţi păstrează o mică parte din vitaminele legumei proaspete, dar fac bine datorită conţinutui de minerale, fibre, bacterii şi enzime.
•Substanţele pe care le conţin ajută la digestia rapidă, astfel, castraveţii muraţi combat diareea, constipaţia, dar şi procesul de îngrăşare, datorită fibrelor care prelungesc senzaţia de saţietate.
•Previn îmbătrânirea prematură şi instalarea cancerului în organism datorită conţinutului ridicat de antioxidanţi.
•Dacă sunt puşi la murat cu mărar şi usturoi, consumul lor chiar ajută la prevenirea apariţiei maladiei Alzheimer.
Adaugă comentariu