1.Spală, curăţă de coajă şi apoi taie acesti dovlecei în cubuleţe. Fierbe la abur 15 minute.
2.Între timp, curăţă şi toacă ceapa şi usturoiul. Încinge 2 linguri de ulei într-o tigaie şi căleşte ceapa şi usturoiul până se auresc. Adaugă carnea şi mai lasă 5 minute. Sărează şi piperează.
3.Preîncălzeşte cuptorul la 210°C.
4.Pasează dovleceii cu furculiţa. Unge o tavă termorezistentă cu ulei. Aşază un strat de carne şi deasupra unul de piure de dovlecei.
5.Adaugă sare, piper şi presară brânza rasă. Ţine musacaua la gratinat 20 de minute.
Credit foto : Photoland /Profimedia
Curiozitate. Acest fel de mâncare a fost inventat de farmacistul şi nutriţionistul francez Antoine Parmentier, la finele secolului al 18-lea.
500 g de carne de vită tocată
500 g dovlecei
1 ceapă
2 căţei de usturoi
80 g de brânză Gruyère rasă
ulei de măsline
cimbru
sare
piper
Musaca de roşii
Adaugă comentariu