1.Pune cartofii, curăţaţi, spălaţi și tăiaţi în cuburi, în apă cu sare. Lasă-i să fiarbă.
2.Între timp, dă morcovul și ceapa pe răzătoare și pune-le la călit într-o lingură cu ulei. Când s-au înmuiat, adaugă carnea tocată. Las-o până ce își schimbă culoarea.
3.Sărează și piperează după gust și adaugă o linguriţă cu vârf de boia dulce. Toarnă vinul și lasă la foc mic până ce scade. Pune apoi oul batut si lasă pe foc câteva minute până se găteste si acesta.
4.Pasează foarte bine cartofii și adaugă o linguriţă cu ulei și piper alb măcinat.
5.Când piureul e gata, cu ajutorul unei forme pătrate (poți folosi și inelul de bucătărie), montează musacaua. Pune la bază un strat de carne, tasează bine cu o lingură, apoi deasupra adaugă piure, apasă ușor apoi scoate forma. Vei obţine altfel de musaca.
credit foto: © M.studio – Fotolia.com
Sfat. Pentru piure, folosește neapărat cartofi albi! Iar dacă nu ai o formă specială, confecţionează una dintr-o cutie de inox căreia îi tai fundul.
1 kg cartofi
700 g carne tocată de vită
1 morcov
1 ceapă
1 pahar cu vin
1 ou
ulei
sare, piper
boia dulce
Adaugă comentariu