Tai marunt ardeiul si il prajesti intr-o lingura cu unt incins. Torni deasupra o jumatate de cana cu apa, dregi cu sare si piper, acoperi si lasi pe foc in jur de 7 minute, apoi strecori.
Topesti restul de unt intr-o oala, amesteci cu faina, pui deasupra laptele si smantana si lasi sa fiarba la foc mic 5 minute, amestecand. Dregi cu sare, piper, zahar, zeama si coaja de lamaie.
Lasi sa se raceasca. Incingi 3 linguri cu ulei intr-o tigaie mare si prajesti pe rand carnea tocata si ceapa maruntita.
Amesteci piureul de ardei si patrunjelul tocat, dregi pana cand devine picant cu sare, piper si scortisoara. Prajesti feliile de vinete in restul de ulei. Pui pe o forma mare, unsa cu ulei, jumatate din cartofii taiati felii, apoi sos, vinete, iar sos, restul de cartofi.
Pui peste, raspandit in mod egal, amestecul cu carne tocata. Incorporezi ouale in sos si presari peste mancare. Coci in cuptorul incalzit 40 de minute.
Sursa: Revista FEMEIA.
700 g vinete
sare, piper macinat
1 ceapa
1 kg de cartofi fierti cu o zi inainte
3 ardei rosii
4 linguri cu unt
2 linguri cu patrunjel tocat
5 linguri cu faina
700 ml lapte
400 g smantana
1/2 lingurita cu zahar
1 lingura cu suc de lamaie
1 lingurita cu coaja de lamaie rasa
6 linguri cu ulei
1 kg de carne de vita tocata
1/2 lingurita cu scortisoara
3 oua
Adaugă comentariu