Ceva diferit, deosebit, perfect pentru mesele de familie din week-end.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: mediu
Porții: 4
Ingrediente:
- 300 g carne tocată de miel
- 2 dovlecei, fin tocați
- 2 linguri ulei măsline
- 1 vânătă, fin tocată
- 140 g linte roșie
- 2 lingurițe oregano uscat
- 700 g passata roșii cu usturoi
- 1 cub concentrat supă de vită
- 200 g iaurt grecesc
- 80 g brânză feta
- 2 linguri pesmet
- salată pentru a servi
Modalitate de preparare:
- Se încălzește o tigaie antiaderentă și se adaugă carnea tocată de miel.
- Gătiți până când carnea capătă o culoare maronie, apoi transferați-o într-un bol.
- Se încălzește uleiul în tigaie și se prăjesc dovleceii și vinetele până devin aurii, aproximativ 6-8 minute.
- Se readuce carnea în tigaie și se adaugă lintea, jumătate din oregano și passata.
- Sfărâmați cubul concentrat de supă.
- Se umple borcanul în care a fost sucul de roșii, jumătate cu apă (aproximativ 340ml), agitați și turnați în tigaie.
- Fierbeti timp de 25-30 de minute până când lintea este fiartă, adăugând apă dacă este nevoie.
- Asezonați după gust.
- Se încinge cuptorul.
- Amestecați împreună restul de oregano cu iaurt, feta și unele condimente după gust.
- Se toarnă amestecul de miel într-un vas termorezistent mare sau 4 vase individuale.
- Turnați deasupra amestecul de iaurt cu feta, pesmetul și gătiți timp de 8-10 minute la cuptor.
- Se servește cu salată și lipie dacă doriți.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu