1. Curăţă cartofii, taie-i felii potrivit de groase şi rumeneşte-i uşor, în ulei încins. Procedează la fel cu vinetele. Scoate totul pe hârtie absorbantă.
2. Separat, taie ceapa mărunt şi căleşte-o uşor în ulei. Adaugă carnea tocată şi lasă pe foc până ce scade toată zeama pe care o lasă. Potriveşte gustul de sare şi piper. Dacă nu este bine înăbuşită, mai stropeşte cu puţină apă.
3. După ce carnea înăbuşită bine s-a răcit, adaugă două ouă şi amestecă uşor.
4. Unge o formă cu unt şi tapeteaz-o cu pesmet. Aşază un rând de cartofi, apoi o parte din amestecul de carne. Urmează un rând de vinete, iar carne, iar vinete. Ultimul strat trebuie să fie de vinete. Bate deasupra un ou cu caşcavalul ras şi lasă aceasta musaca de vinete si cartofi la cuptor, cam 30-40 de minute.
Sugestie. Înainte de a o turna oul bătut cu caşcaval, poţi unge vinetele cu pastă de roşii.
500 g amestec de carne tocată
3 cartofi
3 vinete
1 legătură cu ceapă verde
3 ouă
1 lingură cu unt
2 linguri cu caşcaval ras
1 lingură cu pesmet
ulei
sare
piper
Adaugă comentariu