- Încingeți uleiul de măsline într-o cratiță mare. Adăugați ceapa și usturoiul si mențineți pe foc până când se înmoaie.
- Măriți flacăra și adăugați carnea tocată, sarea, piperul și căliți amestecând din când în când până când carnea se rumenește uniform.
- Turnați vinul și lăsați-l să clocotească până când se evaporă în întregime, apoi adăugați pasta de tomate, roșiile, scorțișoara, mirodeniile picante și oregano.
- Lăsați preparatul să fiarbă la foc mic pentru aproximativ 35 de minute, amestecând din când în când.
- Tăiați vinetele rondele de 1,2-2 cm, ungeți-le cu ulei de măsline, presărați-le cu sare și piper și prăjiți-le pe fiecare parte cate 2 minute, până când se rumenesc ușor.
- Preîncălziți cuptorul la 200 de grade.
- Preparați socul, topind untul într-o tigaie, adăugați făina treptat și amestecați cu o lingură de lemn timp de 1-2 minute.
- Micșorați flacăra și adăugați laptele în fir subțire.
- Lăsați pe foc pentru 8-10 minute, apoi amestecați 100 g brânză și câteva mirodenii după gust.
- Luați tigaia de pe foc, lăsați-o să se răcească, apoi încorporați ouăle bătute.
- Aranjați un strat de felii de vinete într-un vas termorezistent.
- Turnați peste stratul de vinete jumătate din cantitatea de carne, după ce ați eliminat batoanele de scorțișoară.
- Turnați o treime din sosul de brânză și repetați operațiunea cu alt strat de vinete, carne și sos.
- Dați musacaua la cuptor pentru 40-45 de minute, până când partea de sus se rumenește ușor.
- Lăsați-o minim 10 minute să se odihnească înainte de a fi tăiată.
Credit Foto: 123RF
Poza principala
- 4 linguri ulei de măsline
- 3 cepe mari, tocate mărunt
- 4 căței de usturoi,tocați mărunt
- 1 lg carne de miel tocată
- sare
- piper măcinat
- 200 ml vin roșu
- 4 linguri pastă de tomate
- 2 cutii X 400 g roșii prună
- 2 batoane de scorțișoară
- 1/2 linguriță condimente picante
- 1 mână oregano proaspăt
- 2 vinete mari
Pentru sos:
- 75 g unt
- 75 g făină albă
- 600 ml lapte integral
- 150 g brânză Cheddar, rasă
- 2 ouă bătute
Bucătăria grecească, una din cele mai apreciate, acum direct la tine pe masă cu cea mai reprezentativă rețetă.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu