Mâncăruri

Musaca de vinete cu carne de miel

  1. Încingeți uleiul de măsline într-o cratiță mare. Adăugați ceapa și usturoiul si mențineți pe foc până când se înmoaie. 
  2. Măriți flacăra și adăugați carnea tocată, sarea, piperul și căliți amestecând din când în când până când carnea se rumenește uniform.
  3. Turnați vinul și lăsați-l să clocotească până când se evaporă în întregime, apoi adăugați pasta de tomate, roșiile, scorțișoara, mirodeniile picante și oregano.
  4. Lăsați preparatul să fiarbă la foc mic pentru aproximativ 35 de minute, amestecând din când în când.
  5. Tăiați vinetele rondele de 1,2-2 cm, ungeți-le cu ulei de măsline, presărați-le cu sare și piper și prăjiți-le pe fiecare parte cate 2 minute, până când se rumenesc ușor.
  6. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade. 
  7. Preparați socul, topind untul într-o tigaie, adăugați făina treptat și amestecați cu o lingură de lemn timp de 1-2 minute.
  8. Micșorați flacăra și adăugați laptele în fir subțire.
  9. Lăsați pe foc pentru 8-10 minute, apoi amestecați 100 g brânză și câteva mirodenii după gust. 
  10. Luați tigaia de pe foc, lăsați-o să se răcească, apoi încorporați ouăle bătute.
  11. Aranjați un strat de felii de vinete într-un vas termorezistent.
  12. Turnați peste stratul de vinete jumătate din cantitatea de carne, după ce ați eliminat batoanele de scorțișoară. 
  13. Turnați o treime din sosul de brânză și repetați operațiunea cu alt strat de vinete, carne și sos.
  14. Dați musacaua la cuptor pentru 40-45 de minute, până când partea de sus se rumenește ușor.
  15. Lăsați-o  minim 10 minute să se odihnească înainte de a fi tăiată.

  Credit Foto: 123RF

Poza principala

musaca_de_vinete_cu_carne_de_miel.jpg

  • 4 linguri ulei de măsline
  • 3 cepe mari, tocate mărunt
  • 4 căței de usturoi,tocați mărunt
  • 1 lg carne de miel tocată
  • sare
  • piper măcinat
  • 200 ml vin roșu
  • 4 linguri pastă de tomate
  • 2 cutii X 400 g roșii prună 
  • 2 batoane de scorțișoară
  • 1/2 linguriță condimente picante
  • 1 mână oregano proaspăt
  • 2 vinete mari

 Pentru sos:

  • 75 g unt
  • 75 g făină albă
  • 600 ml lapte integral
  • 150 g brânză Cheddar, rasă
  • 2 ouă bătute
Bucătăria grecească, una din cele mai apreciate, acum direct la tine pe masă cu cea mai reprezentativă rețetă.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE