Musaca franțuzească

1.Spală vinetele şi taie-le pe lung. Aşează-le într-o tigaie grill şi sărează-le. Lasă-le să se înăbuşe timp de 1 oră. Frige-le uşor în ulei de măsline.

2.Între timp, opăreşte roşiile, apoi decojeşte-le şi taie-le în cubuleţe mici. Curăţă ceapa şi usturoiul, apoi toacă-le mărunt. Căleşte-le rapid într-un strop de ulei, adaugă carnea. Lasă pe foc până scade zeama, apoi adaugă roşiile şi condimentele. Sărează, piperează, pune capacul şi lasă la foc mediu 40 de minute.

3.Preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade. Unge o tavă termorezistentă cu ulei şi presară pesmetul. Montează aceasta musaca astfel: un rând de vinete, un rând din compoziţia de carne, iar ultimul strat să fie de vinete. Acoperă cu bucăţi de mozzarella. Introdu la cuptor musacaua, reglează cuptorul la 150 de grade şi ţine timp de oră. Serveşte calda! Poftă bună!

foto: Photoland/Photocuisine

 Musaca de vinete si cartofi

Musaca de dovleac cu branza

Poza principala

musaca_frantuzeasca_mica.jpg

1 kg de vinete
600 g carne tocată
600 g de roşii
125 g mozzarella
2 cepe
2 linguri de pudră de oregano
1 linguriţă de praf de scorţişoară
1 linguriţă praf de nucşoară
3 căţei de usturoi
ulei de măsline
2 linguri cu pesmet
sare
piper măcinat

 

Musaca de roşii

Un prânz săţios cu musaca pentru musafiri pretenţioşi!
Numar de portii
6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE