1.Se taie lamaia in jumatati si se freaca bucata de muschi pe toate fetele. Se pudreaza cu sare, piper, boia (dulce sau iute, dupa gust), rozmarin si cimbru.
2.Muschiul capitonat se infoliaza si se lasa la frigider pentru 2-3 ore. Intre timp, se pregatesc legumele: se curata, se spala si se taie cubulete.
3.Se unge o tava cu ulei de masline, se asaza legumele pregatite, bucata de muschi, crengute de cimbru si vinul alb. Se da la cuptorul incins, la foc nu prea iute.
4.Din cand in cand, se stropeste bucata de carne cu zeama din tava pentru a prinde o crusta aurie. Daca e nevoie, adauga in sosul din tava putina apa. Serveste acest preparat de muschi capitonat cu cimbru alaturi de o salata verde.
1 kg muschi de berbec
1 lămâie
1 morcov
1 rădăcină de păstârnac
ţeline
1 pahar cu vin alb
cimbru
rozmarin
ulei de măsline
boia dulce
sare
piper
Adaugă comentariu