Preparate cu dichis chiar la tine acasă, cu ajutorul lui Gordon Ramsey.
Dificultate: mediu
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 1 șalotă, tocată mărunt
- 1 cățel mare de usturoi
- 4 linguri ulei măsline
- 100 g ciuperci sălbatice (hribi, gălbiori, zbârciogi, nicorete) curățate și tocate mărunt
- 100 g ciuperci de castan, tocate
- 2 linguri vin alb
- 1 linguriță pătrunjel
- 1 linguriță hasmațuchi și arpagic
- 4 linguri smântână
- 1 gălbenuș mare
- 4 bucăți mușchi de vită, circa 180 g fiecare și 4 cm grosime
- 2 linguri parmezan ras
- sare
- piper măcinat
Modalitate de preparare:
- Preparați mai întâi ciupercile.
- Sotați ușor șalotele și ysturoiul într-o lingură de ulei de măsline, aproximativ 5 minute, până se înmoaie bine.
- Adăugați încă 2 linguri de ulei și sotați ciupercile la foc mare, amestecând des, aproximativ 7 minute, până se rumenesc și se pătrund.
- Adăugați vinul și fierbeți până scade la jumătate.
- Dacă este nevoie, transferați amestecul într-o sită și scurgeți lichidul rămas.
- Mutați ciupercile într-un castron, asezonați și încorporați verdețurile.
- Lăsați la răcit.
- Bateți smântâna până începe să se întărească apoi încorporați-o în amestecul de ciuperci împreună cu gălbenușul. Acoperiți și lăsați la rece.
- Ungeți bucățile de mușchi cu uleiul de măsline rămas și asezonați-le.
- Încingeți o tigaie antiaderentă și prăjiți bucățile de mușchi câte 2-3 minute pe fiecare parte.
- Scoateți-le din tigaie, asezonați-le și lăsați-le să se răcească.
- În momentul servirii, încingeți cuptorul la 220 grade și așezați bucățile de mușchi pe o tavă de copt.
- Puneți deasupra câte 1 lingură de ciuperci și presărați cu parmezan ras.
- Coaceți neacoperit 5-7 minute până când toppingul este rumen.
- Serviți imediat cu cartofi sau salată.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu