1.Se condimenetaza cu piper feliile de muschi si se pun intr-un amestec din vin, ardei iute tocat marunt, catei de usturoi zdrobiti cu lama unui cutit. Se tine la rece minimum doua ore.
2.Se taie cubulete cartofii si telina si se pun la fiert in apa clocotita in care se adauga un praf de sare. Se lasa 20-25 de minute.
3.Se scurg legumele si se paseaza cu mixerul. Se adauga smantana, untul, un praf de sare, piper si nucsoara proaspat rasa.
4.Se pun feliile de muschi marinat pe gratarul incins si se tin 3-4 minute pe fiecare parte. Separat, se incalzeste o lingurita cu ulei, se toarna marinata si se da intr-un clocot.
5.Se serveste muschiul pe pat de piure de telina si cartof, garnisit cu felii de morcov si fire de sparanghel inabusite si trase in putin ulei de masline, si cartofi pai.
4 felii de muşchi de vită
200 ml vin roșu
1 linguriță cu ardei iute
2 căței de usturoi
1-2 morcov
1 legătură de sparanghel
ulei de măsline
sare
piper
Pentru Piure
750 g ţeline
250 g cartofi
100 ml smântână
1 lingură unt
sare
piper
nucşoară
Adaugă comentariu