Home » Promo » Muşeţelul de la A la Z
Promo

Muşeţelul de la A la Z

Sursa
Sănătatea de azi
Foto
shutterstock
Plantă erbacee, iubitoare de lumină, căldură şi umiditate, muşeţelul este prietenul casei. Folositor atât intern cât şi extern, ceaiul (infuzia) de muşeţel este nelipsit din casa românilor.
shutterstock_139989202.jpg

Antiinflamatorii, antiseptice, analgezice, antispastice, antialergice, florile de muşeţel se pregătesc în infuzie: o linguriţă de flori uscate la o cană cu apă clocotită. Se lasa acoperită 15 minute şi apoi se strecoară. Se beau 1- 2 căni pe zi, preferabil pe stomacul gol. 

 

Proprietăţile muşetelului: Stimulează şi regenerează ţesuturile, normalizând metabolismul pielii şi activând epitelizarea; influenţează benefic mucoasa gastrică, având acţiune antiulceroasă; acţionează activ asupra colitelor, a inflamaţiilor căilor urinare sau în cazul menstrelor dureroase; tonifică părul, dându-i reflexe blonde şi acţionează benefic asupra diverselor tipuri de ten.

 

Iată la ce mai e bun:

 

• Pentru degajarea sinusurilor, dar şi pentru clisme, care se fac pentru a înlătura stările iritative ale intestinului gros. 

 

• Distruge microorganismele ce se găsesc pe tegument şi înlătură congestiile.

 

• Gingivitele şi abcesele dentare, stomatitele şi aftele se tratează cu infuzie calduţă sau la temperatura camerei, care se ţine în gură circa 5 minute, de mai multe ori pe zi. 

 

Spală toxinele cu ceaiuri!

 

• Leucoreea (secreţii vaginale abundente) se tratează prin spălături vaginale, de mai multe ori pe zi, cu infuzie. 

 

• Muşeţelul anihilează efectul anticoagulantelor (medicamente menite să subţieze sângele).

 

• Ochii iritaţi şi, mai ales, blefaritele se trateatează foarte bine cu infuzie slabă de muşeţel.

 

• Ulcerele varicoase, furunculoza, eczemele, rănile uşoare, ulceraţiile, arsurile se vindecă mai repede dacă aplici cataplasme cu muşeţel.. 

 

• Vindecă gastrite hiperacide, ulcere gastrice, enterocolite, balonări, colici abdominale, stimulează funcţia hepatică, calmează menstrele dureroase și astmul bronşic. 

 

• Zincul conţinut de florile de muşețel ajută la atenuarea durerilor menstruale, dar şi la diminuarea efectelor menopauzei!

 

Ceaiul de musetel poate lupta cu succes impotriva cancerului

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.