Freaca untul si elimina apa. Adauga zaharul si galbenusurile pana obtii o crema.
Separat, amesteca intr-un castron faina cu amidonul, sarea si praful de copt.
Amesteca bine cele doua compozitii, adauga vanilia lichida si nuca. Framanta un aluat molut, da-i forma de bila, inveleste in folie si da la rece pentru 30 de minute.
Apoi, rupe bucati de aluat si formeaza bilute. Tavaleste acesti biscuiti prin zahar si asaza-i pe o tava tapetata cu hartie de copt. Preseaza cu degetul mijlocul fiecarui nasturel. Coace 12-15 minute.
Topeste la bain-marie ciocolata si adauga frisca lichida.
Cand ai scos tava, mai preseaza fiecare nasturel in parte si umple mijlocul cu ciocolata topita.
Prajitura cu ciocolata si ghimbir
Revista BUCATARIA DE AZI
PENTRU ALUAT
300 g faina
70 g amidon
1 lingura rasa cu praf de copt
250 g unt
3 galbenusuri
150 g zahar
150 g nuci macinate
1 plic cu vanilie lichida
sare
PENTRU UMPLUTURA
300 g ciocolata
4-5 linguri cu frisca lichida
Adaugă comentariu