1. Spală caisele în apă rece. Desfă-le în jumătăți și dă deoparte sâmburii. Nu-i arunca!
2. Mixează într-un blender caisele până se transformă într-un piure foarte fin.
3. Pune piureul într-o oală smălțuită sau de inox (nu de aluminiu), adaugă zahărul și apa și pune pe foc 30 de minute, amestecând mereu, cu o lingură de lemn sau tel din silicon, să nu se prindă. Ia spuma ori de câte ori se formează.\
5. Toarnă nectarul de caise în sticlele curate, închide ermetic și pune-le într-o cratiță cu apă, pe foc, să dea câteva clocote. Lasă-le să se răcească încet, în cratiță, și apoi depozitează nectarul de caise într-un loc răcoros.
Sugestie. Pentru un gust ușor picant și o aromă deosebită, mixează în blender și 1-2 feliuțe de ghimbir proaspăt.
Poza principala
Galerie foto
Un pahar plin cu vitamine este binevenit oricând.
Facebook Comments
Adaugă comentariu