1. Intr-un castron, amesteca gemul cu apa si zaharul pana se topeste complet zaharul. Adauga 1/2 din cantitatea de alune macinate, scortisoara, coaja rasa de lamaie, esenta de rom si uleiul.
2. Pune bicarbonatul stins in putina zeama de lamaie. Incorporeaza faina amestecata cu cacaua.
3. Compozitia astfel obtinuta, toarn-o intr-o forma unsa cu ulei si tapetata cu faina. Coace negresa la cuptor, la foc moderat, aproximativ o ora.
4. Dupa ce s-a copt, unge negresa de casa cu ciocolata topita si presara pe deasupra si alunele macinate. Taie negresa cu alune numai dupa ce s-a racorit.
Revista Femeia de Azi
200 g faina
150 g zahar
200 g gem de caise
200 g alune macinate
1 lingurita cu scortisoara
1 lingurita cu bicarbonat
1 lamaie
100 g ciocolata neagra (de post)
200 ml apa
100 ml ulei
2 linguri cu cacao
1 esenta de rom
sare
Adaugă comentariu