1. Pune pe foc capșunele împreuna cu zaharul și zaharul vanilat. Lasa pe foc mic, pâna când se înmoaie și se leaga bine sosul.
2. Topește ciocolata împreuna cu untul la bain marie. Separat, amesteca zaharul cu cacaua și ouale batute cu un praf de sare. Adauga 150 g de mascarpone, dupa care încorporeaza faina proaspat cernuta.
3. Toarna compoziția într-o tava unsa și tapetata cu hârtie de copt. Lasa negresa la cuptor, la foc moderat, 40-45 de minute.
4. Între timp, pune gelatina la înmuiata în 50 ml apa rece. Mixeaza restul de mascarpone cu zaharul pudra, pâna când se topește complet.
5. Topește gelatina pe baie de aburi. Oprește focul înainte sa dea în clocot, altfel își pierde proprietațile. Toarna gelatina ușor racorita peste crema mascarpone.
6. Taie blatul de negresa pe jumatate. Întinde o parte din crema pe prima jumatate și acopera cu cealata jumatate.
7. Pune restul de crema și sosul de capșune. Lasa la rece minimum doua ore.
500 g mascarpone
100 g ciocolata menaj
250 g unt
200 g zahar
50 g cacao
3 oua
150 g g faina
100 g zahar pudra
1 pliculeț cu gelatina
sare
Pentru sos:
300 g capșune
75 g zahar
1 plliculeț cu zahar vanilat
Adaugă comentariu