Home » Negresa cu fructe si mascarpone

Negresa cu fructe si mascarpone

1. Pune pe foc capșunele împreuna cu zaharul și zaharul vanilat. Lasa pe foc mic, pâna când se înmoaie și se leaga bine sosul.

2. Topește ciocolata împreuna cu untul la bain marie. Separat, amesteca zaharul cu cacaua și ouale batute cu un praf de sare. Adauga 150 g de mascarpone, dupa care încorporeaza faina proaspat cernuta. 

3. Toarna compoziția într-o tava unsa și tapetata cu hârtie de copt. Lasa negresa la cuptor, la foc moderat, 40-45 de minute.

4. Între timp, pune gelatina la înmuiata în 50 ml apa rece. Mixeaza restul de mascarpone cu zaharul pudra, pâna când se topește complet.

5. Topește gelatina pe baie de aburi. Oprește focul înainte sa dea în clocot, altfel își pierde proprietațile. Toarna gelatina ușor racorita peste crema mascarpone.

6. Taie blatul de negresa pe jumatate. Întinde o parte din crema pe prima jumatate și acopera cu cealata jumatate. 

7. Pune restul de crema și sosul de capșune. Lasa la rece minimum doua ore.

 

Ruladă de bezea și mascarpone

Poza principala

negresa_cu_mascarpone_mica.jpg

500 g mascarpone 

100 g ciocolata menaj 

250 g unt

200 g zahar

50 g cacao

3 oua 

150 g g faina

100 g zahar pudra

1 pliculeț cu gelatina

sare

 

Pentru sos:

300 g capșune

75 g zahar

1 plliculeț cu zahar vanilat

 

Spuma de mascarpone cu cirese

Combinația dintre ciocolata, mascarpone și capșune este absolut divina. Merita încercata!
Numar de portii
8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.