Treci limitele imaginației cu o negresă atipică și extrem de gustoasă.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 15-20
Ingrediente:
- 500 g sfeclă roșie (3-4 bucăți)
- 100 g unt nesărat, plus suplimentar pentru uns tava
- 200 g ciocolată simplă (70% cacao)
- 1 linguriță extract de vanilie
- 250 g zahăr pudră
- 3 ouă
- 100 g făină netedă
- 25 g pudră de cacao
Modaliate de preparare:
- Curățați sfecla roșie, tăiați-o și așezați-o într-un castron mare.
- Se adaugă un strop de apă, se acoperă cu folie, apoi se introduce vasul la microunde pentru 12 minute sau până când se înmoaie sfecla.
- Se încălzește cuptorul la 180 ° C .
- În timp ce se gătește sfecla roșie, ungei cu unt o tavă cu dimensiunile de 20 x 30 cm.
- Se taie aproximativ ciocolata și untul in cuburi.
- Scurgeți sfecla de excesul de apă, apoi se pune într-un procesor de alimente sau blender împreună cu ciocolata, untul si vanilia.
- Mixați până când obțineți o textură cremoasă.
- Ciocolata și untul se vor topi în timp ce pulsați.
- Puneți zahărul și ouăle într-un castron mare, apoi folosind un mixer, bateți până când amestecul se ingroasa, devine palid și înspumat, aproximativ 2 minute.
- Turnați amestecul de sfeclă roșie în vas (nu va arata prea frumos, în această etapă) apoi utilizați o lingură mare pentru a încorpora amestecul de ouă.
- Adăugați pudra de cacao și făină.
- Amestecați ușor pentru a obține un aluat neted.
- Se toarnă compoziția în vasul pregătit și se coace timp de 25 de minute.
- Se răcește complet în tavă, înainte de a fi porționată.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu