Revista Practic în bucătărie

O halba de bere pe zi tine doctorul la distanta

Text
eCuisine
Sursa
The Telegraph
Foto
Shutterstock
Un pahar de vin sau o halba de bere pe seara reduce riscul aparitiei bolilor dinima cu un sfert arata un studiu citat de Telegraph.
bere.jpg

Cercetatorii sustin ca, in cantitati moderate, consumul de alcool este, de fapt, bun pentru sanatate.

Ei sustin ca un pahar mic dvin pentru femei si pana la doua sticle sau o halba de bere pentru barbati pot preveni depunerea colesterolului rau, iar consumatorii sunt expusi unui risc mult mai scazut de a suferi de boli de inima.

Motivul este ca alcoolul consumat in cantitati moderate creste cantitatea de colesterol bun care circula in corp.

Profesorul William Ghali, de la Universitatea din Calgary, spune ca mesajele publice referitoar la alcool trebuie sa ia in calcul faptul ca beneficiile consumului moderat d alcool depaseste riscurile.

Dar, depasirea cantitatii recomandate nu ofera protectie si cauzeaza presiune arteriala ridicata, accidente cerebrale si cancere, avertizeaza, la randul sau, Cathy Ross, asistenta medicala pe cardiologie in cadrul British Heart Foundation.

„Daca nu bei alcool, acesta nu est un motiv saincepi. Rezultate similarepot fi obtinute prin activitati fizice si o alimentatie echilibrata si sanatoasa”, explica aceasta.

In rimul studiu, realizat de BMJ, cercetatorii au studiat 84 de studii anterioare despre consumul de alcool si boli. Ei au comparat numarulbautorilor si al celor care nu consuma alcool care au suferit sau au murit din cauza bolilor de inima si accidentelor cerebrale si au concluzionat ca alcoolul este asociat cu un risc mai mic de 14-25%.

In cel de-al doilea studiu, cercetatorii au analizat 63 de studii existente despre coumul de alcool si colesterol. Acestia au concluzionat de a bea un pahar (aproximativ 15ml de alcool) de catre femei si doua de catre barbati are beneficii asupra sanatatii, indiferent daca este bere, vin sau bauturi pirtoase.

Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE