
Dar, nu prea gateste acasa, prefera sa incerce noutati culinare la restaurant. Afla care e reteta ei preferata pe care a impartasit-o cu eCuisine.
eCuisine: Sunteti in categoria “mananc sa traiesc” sau “traiesc sa mananc”?
Oana Cuzino: Sunt cate putin din fiecare categorie, in sensul ca hrana zilnica poate avea toate semnificatiile pentru mine, pe rand. Uneori necesitate, sursa de energie, de sanatate, de frumusete, de inspiratie, dar si de placere sau prilej de socializare.
eCuisine: Cat de des gatiti? Din placere sau de nevoie?
Oana Cuzino: Gatesc de placere, dar destul de rar. In rest ma ajuta o doamna specializata in bucatarie orientala, care gateste si sanatos, si condimentat, dar ne sfatuim la retete si continut. Eu cumpar ingredientele!
eCuisine: Unde ati invatat sa gatiti?
Oana Cuzino: Desi sunt medic geriatru, si nu nutritionist, am inceput sa acord o atentie speciala acestui capitol in ultimii ani, fiindca in mancare poate sa stea secretul sanatatii si chiar tieneretii noastre. In plus, primesc la ‘Ce se intampla, doctore?’ multe intrebari pe aceasta tema si ne place sa abordam acest subiect. Asa ca, pornind de la stiintific inspre practic, am deslusit foarte multe aspecte legate de puterea ingredientelor.
In plus, imi sunt solicitate multe retete light, alimente sanatoase, care satura, dar au putine calorii samd. Sunt intr-un fel, autodidacta la capitolul arta culinara, dar am invatat lucruri minunate si de la multi invitati la emisiunea ‘Ce se intampla doctore?’ fiindca in fiecare sambata pasim in doua-trei bucatarii si descoperim feluri speciale de a gati, chefi renumiti, dar si personalitati ale vietii publice pasionate de acest lucru. Pe de alta parte, sunt multe bloguri foarte interesante, care ma inspira, cum ar fi www.delicioasa.com, dar fac si eu multe incercari si atunci cand calatoresc.
eCuisine: Care este reteta dumneavoastra preferata?
Oana Cuzino: Carne de vita cu curry si cocos, alaturi de o garnitura de dovlecei trasi foarte putin la tigaie si salata iceberg, cu rosii cherry.
eCuisine: Preferati sa mancati acasa sau la restaurant?
Oana Cuzino: Depinde. La restaurant mananc in weekend si imi place sa mananc fructe de mare, foie gras, specialitati pe care le procuri dificil si „ies” mai greu acasa.
eCuisine: Ce bucatarie internationala preferati?
Oana Cuzino: Japoneza.
eCuisine: Care a fost cea mai inedita mancare pe care ati incercat-o si unde?
Oana Cuzino: In Singapore, un mixt de animale taratoare, asa mi-a tradus chelnerul. Cred ca erau mai multe feluri de serpi. Multe condimente, dar recunosc ca doar am gustat….
eCuisine: De unde obisnuiti sa va faceti cumparaturile? Piata sau supermarket? Care sunt principalele criterii pe care le aveti in vedere cand cumparati alimente?
Oana Cuzino: Din toate sursele! Piata, magazine bio, Metro, Carrefour, in fiecare caut si gasesc alte lucruri.
eCuisine: Impartasiti-ne un secret din bucatarie.
Oana Cuzino: Orice salata de verzituri, ierburi, legume sau frunze capata un gust minunat daca se adauga cativa muguri de pin, prajiti sau chiar seminte de floarea soarelui, proaspat rumenite.
Adaugă comentariu