Razuiti semintele din betisorul de vanilie, apoi puneti semintele si betisorul in lapte. Incalziti laptele cu 180 g de zahar si vanilia si dati-l intr-un clocot. Luati de pe foc si lasati-l deoparte 15 minute. Indepartati betisorul de vanilie.
Bateti albusurile cu sarea pana se intaresc. Adaugati treptat 250 g zahar.
Incalziti laptele din nou si adaugati albusurile batute, treptat, cu o lingura, in lichidul cald. Lasati-le cate 2 minute pe fiecare parte, apoi scoateti albusurile din lichidul cald.
Separat bateti galbenusurile si adaugati 180 g zahar. Mixati pentru 10 minute sau pana cand obtineti o consistenta cremoasa. Strecurati laptele printr-o sita si adaugati galbenusurile batute.
Fierbeti la foc mic, amestecand continuu pana cand o parte din compozitie se lipeste de lingura. Strecurati lichidul din nou si turnati-l intr-un castron mai mare sau in mai multe castronele mici. Cu o lingura, asezati albusurile coapte.
Separati, topiti 125 g zahar la foc mic pana se caramelizeaza. Cu o lingura, formati fasii de zahar si asezati-le peste preparatele din castroane. Lucrati rapid astfel incat caramelul sa nu se intareasca.
750 ml lapte
735 g zahar
1 betisor de vanilie, taiat transversal
8 albusuri
un praf de sare
8 galbenusuri
Adaugă comentariu