1. Curăţă ceapa și ardeiul și taie-le mărunt (feliuţe). Dă brânza pe răzătoarea cea mai fină.
2. Sparge ouăle și bate-le într-un castron cu sare și puţin piper. Adaugă brânza rasă, laptele, smântâna, ardeiul și ceapa, verdeaţa tocată mărunt. Amestecă bine.
3. Presară 1-2 linguri cu făină, cât să se lege compoziţia. Pune somonul tăiat fâșii (sau cubulete) și răstoarnă compoziţia într-o tavă micuţă, unsă cu puţin ulei și tapetată cu pesmet (sau doar cu hârtie de copt).
4. Dă la cuptorul încins foarte bine până se coace. Dacă nu prea ești prietenă cu cuptorul, fă testul scobitorii: dacă înţepi omleta cu scobitoarea și iese curată, compoziţia este coaptă.
5. Răstoarnă omleta fierbinte pe un platou și servește-o imediat. O salată verde sau de roșii este o garnitură excelentă, ca să nu mai pomenesc de niște cartofi ţărănești!
10 ouă
300 g somon afumat
100 g smântână
4 linguri cu lapte
1 ardei gras rosu
1 ceapă
100 g brânză telemea
2 linguri cu făină
1 lingură cu pătrunjel
1 linguriţă cu ulei
1 linguriţă cu sare
1 linguriţă cu piper
Adaugă comentariu