Mâncăruri

Omleta, cel mai popular mic dejun. 3 rețete deosebite pe care le poți încerca

omleta

Se crede că cele mai vechi omlete au provenit din Persia antică și erau foarte similare cu „kookoo sabzi”, un preparat iranian. Între timp, omleta a fost adaptată în zeci de rețete diferite, una mai gustoasă decât cealaltă.

Astăzi îți vom prezenta 3 sugestii deosebite care ne-au cucerit.

Omletă cu lapte de cocos

omleta

Încearcă această modalitate de a prepara omleta pentru un plus de aromă!

Ingrediente

  • 2 ouă
  • un praf de sare
  • 1 lingură cu iaurt cremos sau lapte de cocos
  • ceapă chivas tocată mărunt

Mod de preparare

Se combină ouăle, sarea de mare și iaurtul/laptele de cocos într-un bol.

Amestecați ușor cu o furculiță până se combină.

Adăugați un mic strop de ulei de măsline într-o tigaie mică la foc mic.

Se toarnă amestecul ăn tigaia încinsă și se amestecă ușor până când ouăle încep să devină cremoase.

Se servește cu: avocado proaspăt, salsa de roșii proaspete și coriandru/ sparanghel aburit cu piper negru/ spanac/ ciuperci sotate/bacon.

Citește și: Smoothie-urile, un mic dejun sau o gustare sănătoasă și hrănitoare

Omletă italiană cu cartofi noi

omleta cu cartofi

Este ușoară și bogată în vitamine, datorită legumelor folosite.

Ingrediente

  • 1 ceapă roșie medie
  • 1 ardei roșu mic
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 350-400 g cartofi rași
  • 150 g dovlecei rași
  • 3 linguri boabe de porumb conservate
  • 6 ouă
  • 150 g brânză de burduf sau telemea
  • pătrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Ceapa și ardeiul se toacă cât mai fin, apoi se călesc în ulei până când ceapa devine transparentă.

Se adaugă dovleceii, cartofii și porumbul și se călesc împreună la foc mic.

Când legumele sunt gata, se adaugă ouăle bine bătute, jumătate de brânză, piper și pătrunjel. Se amestecă bine și se țin pe foc până când ouăle se coagulează și se rumenesc ușor.

Se răstoarnă omleta pe un platou și se presară restul de brânză și pătrunjel.

Se poate consuma alături de murături, salată de sezon sau simplă.

Citește și: Mic dejun englezesc cu ou poșat

Omletă cu spaghete

Dacă ai gătit prea multe paste în seara precedentă, dar nu aveai suficient sos pentru ele, le poți folosi a doua zi, pentru această omletă.

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi, zdrobit
  • 1 ceapă, tocată
  • 2 dovlecei, rași
  • 2 linguri pătrunjel tocat
  • 300 g sos de brânză
  • 200 g spaghette fierte
  • 2 ouă

Mod de preparare

Se încălzește jumătate din ulei într-o tigaie antiaderentă și se adaugă usturoiul și ceapa. Se fierbe timp de 2-3 minute, până ce înmoaie.

Cu ajutorul mâinilor se stoarce dovlecelul de excesul de zeamă. Adăugați dovlecelul scurs în tigaie și fierbeți timp de încă 3-4 minute, până când se înmoaie.

Transferați legumele într-un castron mare.

Se amestecă patrunjelul, sosul de brânză și spaghetele și se asezonează după gust.

Se bat ouăle și se încorporează în amestecul de legume.

Se încălzește uleiul rămas în tigaie și se adaugă spaghetele împreună cu legumele. Se nivelează cu ajutorul unei linguri și se gătesc 3-5 minute.

Se transferă în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 2-3 minute, până devin aurii. Se lasă să se răcească în tigaie timp de 5 minute, apoi se taie în felii și se servește.

Poftă bună!

 

 

 

Surse foto: iStock, 123rf

Facebook Comments

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE