Il avem la discreție și este timpul să profităm de beneficiile pe care le are. O variantă pentru micul dejun este omleta cu spanac.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 8
Ingrediente:
- 400 g frunze spanac
- 3 linguri ulei măsline
- 1 ceapă, feliată fin
- 2 cartofi mari, feliați fin
- 10 ouă
Modalitate de preparare:
- Plasați spanacul într-o sită mare.
- Puneți un ibric cu apă la fiert, iar când aceasta începe să clocotească turnați apa încet peste spanac până când acesta se ofilește.
- Treceți-l apoi pe sub jet de apă rece.
- Scurgeți excesul de apă din spanac și lăsați-l deoparte.
- Încingeți uleiul într-o tigaie mare și gătiți cartofii și ceapa timp de 10 minute, până când încep să se înmoaie.
- Cât timp cartfoii și ceapa se gătesc, bateți ouăle cu sare și piper după gust.
- Adăugați spanacul peste cartofi, apoi turnași ouăle și amestecați.
- Mențineți pe foc până când omleta este gata, întoarceți-o pe partea cealaltă și serviți-o caldă.
Autor: Daniela Niculi
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu