- Pune orezul la înmuiat pentru 30 minute.
- Scurge-l și clătește-l în câteva rânduri. Apoi pune-l la fiert la foc mic pentru 10 minute.
- După aceea introdu-l la cuptor pentru 30 minute la 180 de grade.
- Ceapa tăiată julien împreună cu usturoiul tocat se călesc în ulei încins.
- Adaugă pudra de turmeric și praful de curry.
- Taie ananasul în două bucăți și scobește-l. Taie miezul în bucăți mici și păstrează cele două jumătăți scobite.
- Taie ciupercile felii.
- Adaugă ananasul și ciupercile peste ceapă, împreună cu zahărul.
- Călește-le 5 minute amestecând constant.
- Condimentează cu sare și piper după gust și adaugă orezul.
- Umple cele două jumătăți cu amestecul obținut și introdu-le la cuptor pentru 30 minute.
- Servește preparatul cald.
Credit Foto: Fotolia/ ArenaCreative
Poza principala
- 350 g orez thailandez
- 600 ml apă
- 200 g ciuperci
- 70 g ceapă
- 2 căței usturoi
- 1 ananas mare
- 4 linguri ulei floarea soarelui
- 1 linguriță turmeric
- 1 linguriță curry
- sare
- piper
- 1 lingură zahăr brun
Un preparat thailandez, aromat și condimentat, ușor dulceag. Surprinde-ți musafirii cu acest preparat servit ca aperitiv.
Facebook Comments
Adaugă comentariu