Ai o oală slow cooker? Noi avem câteva idei ingenioase pentru tine!
Dificultate: ușor
Timp de preparare: mediu
Porții: 4
Orez cu chorizo
Ingrediente:
- 1 lingură ulei măsline
- 80 g cârnați chorizo, fără pieliță, tăiați cubulețe
- 1 ceapă mare, tocată mărunt
- 4 căței de usturoi mari, tocați mărunt
- 1 ardei iute verde, fără semințe, feliat subțire
- 1 lingură mărar uscat
- 1 linguriță chimion măcinat
- 750 ml supă legume
- 400 g fasole neagră din conservă, scursă și spălată
- 280 g orez alb prefiert
- 2 roșii uscate la soare, păstrate în ulei, scurse și tăiate felii subțiri
- 2 linguri frunze de pătrunjel tocate
- sare
- piper măcinat
Modalitate de preparare:
- Încigeți uleiul într-o tigaie mare la foc iute.
- Reduceți flacăra la jumătate, adăugați cârnatul și prăjiți timp de 1-2 minute, amestecând, până se scurge grăsimea din el și începe să devină crocant.
- Scoateți cârnatul din tigaie cu o spumieră și transferați-l în oala pentru gătire lentă.
- Păstrați în tigaie 1 lingură de grăsime și aruncați restul.
- Adăugați ceapa și căliți-o 2 minute, amestecând încontinuu.
- Adăugați usturoiul, ardeiul iute, mărarul, chimionul și mai căliți 1-3 minute, până se înmoaie ceapa.
- Adăugați supa și dați în clocot, amestecând, apoi turnați conținutul tigăii în oală.
- Încorporați fasolea, orezul și roșiile uscate și asezonați cu sare și piper.
- Acoperiți oala cu capacul și fierbeți 1 1/2 ore pe treapta HIGH, până se înmoaie orezul.
- Încorporați pătrunjelul și mai adăugați sare și piper, după gust.
- Opriți funcționarea oalei.
- Puneți un șervet de bucătărie curat deasupra orezului, așezați deasupra lui capacul și lăsați-l astfel să se odihnească timp de 5 minute.
- Orezul poate rămâne acoperit cu șervetul până la 30 de minute.
- Înainte de servire, afinați orezul cu o furculiță.
- Serviți fierbinte.
Autor: Daniela Niculi
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu