Home » Promo » Orez cu chorizo și fasole neagră
Mâncăruri

Orez cu chorizo și fasole neagră

Ai o oală slow cooker? Noi avem câteva idei ingenioase pentru tine!

Dificultate: ușor

Timp de preparare: mediu

Porții: 4

Orez cu chorizo

Ingrediente:

  • 1 lingură ulei măsline
  • 80 g cârnați chorizo, fără pieliță, tăiați cubulețe
  • 1 ceapă mare, tocată mărunt
  • 4 căței de usturoi mari, tocați mărunt
  • 1 ardei iute verde, fără semințe, feliat subțire
  • 1 lingură mărar uscat
  • 1 linguriță chimion măcinat
  • 750 ml supă legume
  • 400 g fasole neagră din conservă, scursă și spălată
  • 280 g orez alb prefiert
  • 2 roșii uscate la soare, păstrate în ulei, scurse și tăiate felii subțiri
  • 2 linguri frunze de pătrunjel tocate
  • sare
  • piper măcinat

Modalitate de preparare:

  1. Încigeți uleiul într-o tigaie mare la foc iute.
  2. Reduceți flacăra la jumătate, adăugați cârnatul și prăjiți timp de 1-2 minute, amestecând, până se scurge grăsimea din el și începe să devină crocant.
  3. Scoateți cârnatul din tigaie cu o spumieră și transferați-l în oala pentru gătire lentă.
  4. Păstrați în tigaie 1 lingură de grăsime și aruncați restul.
  5. Adăugați ceapa și căliți-o 2 minute, amestecând încontinuu.
  6. Adăugați usturoiul, ardeiul iute, mărarul, chimionul și mai căliți 1-3 minute, până se înmoaie ceapa.
  7. Adăugați supa și dați în clocot, amestecând, apoi turnați conținutul tigăii în oală.
  8. Încorporați fasolea, orezul și roșiile uscate și asezonați cu sare și piper.
  9. Acoperiți oala cu capacul și fierbeți 1 1/2 ore pe treapta HIGH, până se înmoaie orezul.
  10. Încorporați pătrunjelul și mai adăugați sare și piper, după gust.
  11. Opriți funcționarea oalei.
  12. Puneți un șervet de bucătărie curat deasupra orezului, așezați deasupra lui capacul și lăsați-l astfel să se odihnească timp de 5 minute.
  13. Orezul poate rămâne acoperit cu șervetul până la 30 de minute.
  14. Înainte de servire, afinați orezul cu o furculiță.
  15. Serviți fierbinte.

Autor: Daniela Niculi

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.