- Spălați orezul în apă rece, până când apa devine limpede.
- Sotați orezul în ulei de măsline timp de 3 minute.
- Adăugați foaia de dafin și apa, acoperiți cu un capac și lăsați să fiarbă la foc potrivit timp de 20 minute.
- Închideți focul și lăsați vasul acoperit timp de 15 minute.
- Adăugați sucul de limetă și sarea.
- Scoateți foaia de dafin și presărați frunzele de coriandru tocat.
- Amestecați orezul cu furculița.
- Serviți ca și garnitură alături de fripturi.
Credit Foto: Fotolia/ nata_vkusidey
Poza principala
- 185 g orez basmati
- 465 ml apă
- 1 frunză dafin
- 1 lingură ulei măsline
- 2 linguri corinadru tocat
- 2 linguri suc limetă
- sare
Orez aromat ce poate fi folosit ca și garnitură sau adăugat în diverse salate.
Numar de portii
3-4
Facebook Comments
Adaugă comentariu