Fierbe orezul conform instrucțiunilor producătorului.
Într-un wok, aurește în uleiul de susan ceapa tăiată fin împreună cu morcovii cubulețe pentru 7-8 minute.
Pune creveții, mazărea, ghimbirul și usturoiul. Călește-le pentru 2 minute.
Adaugă ouăle bătute și amestecă. După ce au început să se coaguleze, pune orezul bine scurs și mai lasă 1-2 minute pe foc.
Pune orezul în castronele unse cu foarte puțin ulei, presează ușor și apoi răstoarnă cupola de orez și creveți și fiecare farfurie.
Servește orezul cu creveți și legume cu garnitură de roșii și castraveți și sos chinezesc dulce-acrișor.
credit foto: Thinkstock
200 g orez prefiert (2 pliculețe)
200 g creveți mici congelați
2 ouă
1 ceapă
2 morcovi
100 g mazăre
1 linguriță cu ghimbir ras
3 căței de usturoi
sos chinezesc dulce-acrișor
ulei de susan
sare
pentru garnitură:
roșii
castraveți
Adaugă comentariu