O combinație inedită între orez brun, ciuperci , brânză gorgonzola și dovleac.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 2
Ingrediente:
- 1 linguriță ulei de rapiță
- 1 ceapă feliată subțire
- 3 căței de usturoi, tocați mărunt
- 200 g dovleac, curățat de coajă și tăiat cubulețe
- 140 g ciuperci
- 120 g orez brun
- 700 ml stoc legume
- 10 ciuperci shiitake ( uscate )
- 2 lingurițe salvie
- 2 linguri pătrunjel tocat
- 40 g gorgonzola mărunțită
Modalitate de preparare:
- Încingeți uleiul într-o cratiță și căliți ceapa și usturoiul pentru 5 minute.
- Adăugați dovleacul și ciupercile proaspete.
- Mențineți pe foc câteva minute amestecând frecvent.
- Adăugați orezul și stocul de legume.
- Amestecați bine, apoi adăugați ciupercile uscate, pătrunjelul și salvia.
- Acoperiți vasul cu un capac, iar din momentul în care atinge punctul de fierbere lăsați pe foc pentru 35-40 de minute până când orezul este fraged.
- Dacă aveți prea mult lichid în oală, lăsați capacul deoparte pentru încă 5-10 minute.
- Îndepărtați de pe sursa de foc, presărați câteva frunze de pătrunjel, brânza gorgonzola, sare și piper după gust.
- Serviți preparatul cald.
Autor: Daniela Niculi
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu