1. Incalziti doua treimi din unt si uleiul de masline intr-un vas adanc si prajiti ceapa pana devine translucida. Adaugati orezul si amestecati bine.
2. Amestecati supa calda si vinul si fierbeti intr-un vas separat. Adaugati-le in orez, putin cate putin, amestecand tot timpul, pana cand orezul este facut. Ar putea dura aproximativ 20 de minute si s-ar putea sa nu aveti nevoie de toata cantitatea.
3. Incalziti restul untului si uleiul de masline intr-un vas separat si prajiti fructele de mare pana sunt facute. Asezonati-le cu sare si piper negru proaspat macinat, patrunjel si cateva picaturi de suc de lamaie.
4. Adaugati fructele de mare peste orez, asezonati daca este necesar si serviti cu salata verde.
70g unt
50ml ulei de masline
2 cepe mici, taiate marunt
3 catei de usturoi, taiati
350g orez
1.5L zeama de fructe de mare, peste sau de legume
250ml vin alb sec
1kg fructe de mare
sare si piper negru proaspat macinat
30g patrunjel proaspat
suc de lamaie proaspat
Adaugă comentariu