1. Pune orazul la înmuiat într-un castron cu apă pentru 60 de minute. Scurge-l apoi și pune-l la fiert în apă (cu un deget deasupra orezului). După ce a dat în clocot, mai lasă-l pe foc 2 minute. Dă deoparte, acoperă vasul și lasă-l 20 de minute. Scurge-l într-o sită și pune-l într-un castron.
2. Pune laptele de cocos pe foc împreună cu zahărul și lasă până ce acesta se dizolvă. Toarnă laptele de cocos peste orez, treptat, cât să obții o compoziție cremoasă, nu lichidă.
3. Pune orezul cu lapte de cocos în castronele sau cupe, decorează cu felii de banane și, după gust, scorțișoară.
Cremă de orez cu piure de piersici
Truc. Dacă-ți mai rămâne sos dulce lapte de cocos, pune-l din nou pe foc împreună cu o linguriță de amidon și lasă până ce sosul se îngroașă. Servește orezul cu sos deasupra și fructe exotice.
Adaugă comentariu