1. Alege orezul și spală-l în mai multe ape reci. Lasă-l apoi măcar 5 minute într-un vas cu apă rece, cât să se umfle.
2. Pune laptele la fiert cu un praf de sare și batonul de scorțișoară. Când stă să fiarbă adaugă orezul. Amestecă să nu se prindă și lasă să fiarbă 15-20 de minute.
3. Dă deoparte, adaugă esență după gust și mierea. Dacă preferi gustul mai dulce, adaugă 1-2 linguri cu miere în plus. Scoate batonul de scorțișoară
4. Dacă orezul cu lapte și scorțișoară s-a îngroșat prea mult, adaugă puțină apă sau lapte. Pune în castronele, pudrează cu scorțișoară măcinată deasupra și servește cald sau rece.
Sugestie. Pentru a pregăti rețeta de orez cu lapte de post, folosește lapte de soia, orez sau migdale.
½ cană cu orez
3 căni cu lapte
1 baton cu scorțișoară
3-4 linguri cu miere
esență de vanilie
sare
Adaugă comentariu