Home » Deserturi & băuturi » Orez cu lapte și scorțișoară
Deserturi & băuturi

Orez cu lapte și scorțișoară

1. Alege orezul și spală-l în mai multe ape reci. Lasă-l apoi măcar 5 minute într-un vas cu apă rece, cât să se umfle.

2. Pune laptele la fiert cu un praf de sare și batonul de scorțișoară. Când stă să fiarbă adaugă orezul. Amestecă să nu se prindă și lasă să fiarbă 15-20 de minute.

3. Dă deoparte, adaugă esență după gust și mierea. Dacă preferi gustul mai dulce, adaugă 1-2 linguri cu miere în plus. Scoate batonul de scorțișoară

4. Dacă orezul cu lapte și scorțișoară s-a îngroșat prea mult, adaugă puțină apă sau lapte. Pune în castronele, pudrează cu scorțișoară măcinată deasupra și servește cald sau rece.

 

Sugestie. Pentru a pregăti rețeta de orez cu lapte de post, folosește lapte de soia, orez sau migdale.

 

Brioșe de post cu ciocolată

Poza principala

orez_cu_lapte__fotolia_21055125_subscription_l-c_sarsmis_-_fotolia.com_mare.jpg

½ cană cu orez

3 căni cu lapte

1 baton cu scorțișoară

3-4 linguri cu miere

esență de vanilie

sare

 

Minitarte vanilate

Orez cu lapte și scorțișoară, o rețetă ce ne-amintește cu drag de copilărie.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.