Meniu vegetarian cu impact grecesc, colorat și sănătos pe bază de orez și baby spanac.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: mediu
Porții:6
Ingrediente:
- 100 ml ulei măsline
- 1 ceapă fin tocată
- 500 g baby spanac, spălat și tocat mărunt
- 1 legătură mărar, tocat fin
- 300 g orez cu bob lung
- sucul de la 1-2 lămâi
Modalitate de preparare:
- Încingeți uleiul într-o tigaie și adăugați ceapa tocată fin.
- Căliți până când se înmoaie, având grijă să nu se ardă.
- Adăugați spanacul și jumătate din cantitatea de mărar.
- Gătiți amestecând frecvent până când spanacul este complet ofilit.
- Adăugați orezul și 600 de ml apă.
- Aduceți în punctul de fierbere, la foc domol pentru 25-30 de minute, sau până când orezul a absorbit lichidul și este moale.
- Puteți să mai cmpletați cu apă și gătiți pentru încă 15 minute.
- Când orezul este fiert, adăugați restul cantității de mărar, aseznați cu sare și piper după gust și încorporați sucul de lămâie.
Autor: Daniela Niculi
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu