1. Incinge uleiul intr-o tigaie si pune ceapa tocata. Caleste-o pana devine aurie.
2. Pune lintea intr-o oala cu 300ml de apa infierbantata si lasa la fiert timp de 15 minute sau pana apa se evapora.
3. Adauga zaharul si otetul in ceapa si, mai apoi, lintea si orezul.
4. Pune apa cu sare la fiert pentru a pregati ouale romanesti. De indata ce apa incepe sa fiarba, amesteca cu o furculita in sensul acelor de ceas si pune oul spart in prealabil intr-un castronel. Lasa-l 2-3 minute, apoi scoate-l. Nu pune ambele oua deodata, ci unul cate unul.
5. Pune salata de orez si linte in castroane si asaza deasupra oul romanesc . Presara patrunjel proaspat tocat si serveste imediat.
Sugestie. Daca nu ai orez prefiert, pune la fiert in 300 ml de apa 150 g de orez de orez brun si lasa-l pe foc mic 20-25 de minute sau pana apa s-a evaporat. DIn cand in cand, rasfira-l cu o furculita sa se aereze.
2 linguri de ulei de masline
2 cepe, curatate si taiate
100g de linte rosie, scursa
1 lingurita de zahar brun
2 lingurite de otet
250g de orez brun basmati, prefiert
sare si piper
2 oua
patrunjel
Adaugă comentariu