1. Spala orezul și pune-l la fiert în trei cani cu apa, un praf de sare și doua foi de dafin. Separat, taie dovlecelul și ciupercile felii și rumenește-le într-o tigaie (sau grill).
2. Unge cu ulei de masline un vas ceramic. Așaza în straturi orez, felii de ciuperci, roșie și dovlecel. Printre straturi, presara putin busuioc tocat sau patrunjel. Tine la cuptor, la foc mic, 20-25 de minute
Sugestie. Pentru un gust aparte, adauga înainte de a baga la cuptor câteva scoici fierte separat și stropește cu zeama de lamâie.
Poza principala
Galerie foto
1 cană cu orez
2-3 rosii
1 dovlecel potrivit
2-3 ciuperci
2 foi de dafin
1/2 lamâie
busuioc
ulei de masline
sare
Un pranz satios si aromat, ideal pentru perioada postului.
Numar de portii
2-3
Facebook Comments
Adaugă comentariu