Home » Mâncăruri » Orez mexican
Mâncăruri

Orez mexican

  1. Plasați roșiile și ceapa într-un blender.
  2. Pulsați până când se omogenizează.
  3. Mutați amestecul obținut într-un alt vas și combinați cu supa de pui, sare și chimen.
  4. Aduceți amestecul în punctul de fierbere.
  5. Între timp încingeți uleiul într-o tigaie, iar când acesta începe să sfârâie, adăugați orezul și căliți amestecând frecvent pentru 8-10 minute.
  6. Adăugați ardeii jalapeno și continuați să gătiți pentru încă 2 minute.
  7. Adăugați usturoiul și păstrați pe foc pentru 30 de secunde.
  8. Turnați amestecul de roșii fierbinte peste orez și amestecați.
  9. Gătiți la foc mic și cu vasul acoperit pentru 15 minute.
  10. Eliminați de la căldură și lăsați orezul acoperit să se odihnească încă 10 minute.
  11. Adăugați coriandru și suc de lămâie. Amestecați încet cu o furculiță.
  12. Gustați și condimentați după gust.
  13. Serviți cu felii de lămâie verde ( opțional )

Credit Foto: 123RF

Poza principala

orez_mexican.jpg

  • 800 g roșii curățate
  • 1 ceapă mărime medie
  • 500 ml supă de pui
  • 1 1/2 linguriță sare
  • 1/2 linguriță chimen
  • 80 ml ulei
  • 1 sau 2 ardei jalapeno
  • 4-5 căței usturoi, presați
  • zeama de la 2 limete
  • 2 linguri coriadnru tocat
Pregătește o cină în stil mexican.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.