- Plasați roșiile și ceapa într-un blender.
- Pulsați până când se omogenizează.
- Mutați amestecul obținut într-un alt vas și combinați cu supa de pui, sare și chimen.
- Aduceți amestecul în punctul de fierbere.
- Între timp încingeți uleiul într-o tigaie, iar când acesta începe să sfârâie, adăugați orezul și căliți amestecând frecvent pentru 8-10 minute.
- Adăugați ardeii jalapeno și continuați să gătiți pentru încă 2 minute.
- Adăugați usturoiul și păstrați pe foc pentru 30 de secunde.
- Turnați amestecul de roșii fierbinte peste orez și amestecați.
- Gătiți la foc mic și cu vasul acoperit pentru 15 minute.
- Eliminați de la căldură și lăsați orezul acoperit să se odihnească încă 10 minute.
- Adăugați coriandru și suc de lămâie. Amestecați încet cu o furculiță.
- Gustați și condimentați după gust.
- Serviți cu felii de lămâie verde ( opțional )
Credit Foto: 123RF
Poza principala
- 800 g roșii curățate
- 1 ceapă mărime medie
- 500 ml supă de pui
- 1 1/2 linguriță sare
- 1/2 linguriță chimen
- 80 ml ulei
- 1 sau 2 ardei jalapeno
- 4-5 căței usturoi, presați
- zeama de la 2 limete
- 2 linguri coriadnru tocat
Pregătește o cină în stil mexican.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments
Adaugă comentariu