- Într-o tigaie de tip wok încingeți uleiul bine, apoi adăugați ouăle bătute.
- Când ouăle sunt gata, îndepărtați de pe sursa de foc.
- În aceeași tigaie adăugați baconul și mențineți până când devine ușor crocant.
- Când acesta este gata amestecați-l cu ouăle pregătite anterior.
- Păstrați grăsimea de la bacon în tigaie.
- Adăugați ceapa în tigaie și căliți până devine translucidă.
- Adăugați orezul fiert în prealabil și prăjiți aproximativ 5 minute.
- Folosiți o spatulă pentru a amesteca și pentru a separa eventualele pâlcuri.
- Adăugați sare, zahăr, sos de soia și piper.
- Lăsați încă 1 minut după ce adăugați aromele.
- Dacă orezul vi se pare prea uscat stropiți-l cu puțină apă sau supă de pui.
- Încorporați ouăle, baconul și ceapa verde tocată mărunt.
Credit Foto: Thinkstock/ getty images
Poza principala
- 1 lingură mare ulei
- 3 ouă bătute
- 230 g bacon, tăiat în bucăți
- 1 ceapă medie, tăiată cubulețe
- 600 g orez fiert, pufos și răcit
- 1/2 linguriță sare
- 1/4 linguriță zahăr
- 2 linguri sos de soia
- 2 fire ceapă verde
- piper negru măcinat
Surprinde-i pe cei dragi cu un mic dejun chinezesc.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu