Orez prajit cu creveti si legume

  1. Curățați și splălați creveții, apoi lăsați-i deoparte.
  2. Încingeți jumătate din cantitatea de ulei într-un wok, la foc potrivit.
  3. Adăugați ceapa, usturoiul, morcovul, sare și piper.
  4. Căliți legumele la foc iute pentru 2-3 minute, până când încep să se înmoaie.
  5. Adăugați creveții și mazărea. 
  6. Căliți la foc iute până când creveții încep să își schimbe culoarea.
  7. Faceți o gaură în mijlocul legumelor, turnați ulei și adăugați ouăle bătute. 
  8. Când ouăle sunt făcute, încorporați-le în restul preparatului.
  9. Dacă mai este necesare puteți adăuga ulei, înainte de a adăuga orezul și ceapa verde.
  10. Asezonați cu puțin sos de soia și căliți pentru 4-5 minute.
  11. Potriviți gustul cu sare și piper și serviți.

  Credit Foto: 123RF

Poza principala

orez_prajit_cu_creveti.jpg

  • 100 g creveți
  • 4 linguri ulei vegetal
  • 1 ceapă tocată
  • 2 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 1 morcov tăiat cubulețe
  • sare
  • piper alb
  • 50 g mazăre
  • 2 ouă bătute cu un praf de sare
  • $00 g orez gătit cu 1 zi în prealabil
  • 4 fire ceapă verde, tocate
  • 2 linguri sos de soia
Creveți, legume și orez la tigaie. Un deliciu pentru cină.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE