- Curățați și splălați creveții, apoi lăsați-i deoparte.
- Încingeți jumătate din cantitatea de ulei într-un wok, la foc potrivit.
- Adăugați ceapa, usturoiul, morcovul, sare și piper.
- Căliți legumele la foc iute pentru 2-3 minute, până când încep să se înmoaie.
- Adăugați creveții și mazărea.
- Căliți la foc iute până când creveții încep să își schimbe culoarea.
- Faceți o gaură în mijlocul legumelor, turnați ulei și adăugați ouăle bătute.
- Când ouăle sunt făcute, încorporați-le în restul preparatului.
- Dacă mai este necesare puteți adăuga ulei, înainte de a adăuga orezul și ceapa verde.
- Asezonați cu puțin sos de soia și căliți pentru 4-5 minute.
- Potriviți gustul cu sare și piper și serviți.
Credit Foto: 123RF
Poza principala
- 100 g creveți
- 4 linguri ulei vegetal
- 1 ceapă tocată
- 2 căței de usturoi, tocați mărunt
- 1 morcov tăiat cubulețe
- sare
- piper alb
- 50 g mazăre
- 2 ouă bătute cu un praf de sare
- $00 g orez gătit cu 1 zi în prealabil
- 4 fire ceapă verde, tocate
- 2 linguri sos de soia
Creveți, legume și orez la tigaie. Un deliciu pentru cină.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu