Revista Practic în bucătărie

Orez spaniol cu fructe de mare

Fructele de mare, mereu o bucurie, nu?

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 1 linguriță ulei măsline
  • 1 ceapă, fin tocată
  • 1 ardei roșu și 1 ardei galben, fără semințe și feliați subțire
  • 2 căței de usturoi, feliați
  • 250 g orez pt paella
  • 850 ml stoc de legume (fierbinte)
  • 1 praf șofran
  • 400 g mix fructe de mare (amestec congelat, decongelat înainte de folosire)
  • sucul de la 1/2 lămâie mică
  • 1 mână pătrunjel tocat

Modalitate de preparare:

  1. Se încălzește uleiul într-o cratiță mare și se înmoaie ceapa timp de 6-7 minute.
  2. Se adaugă ardeiul feliat și usturoiul, se fierbe timp de 2  minute, apoi se amestecă orezul paella și se fierbe încă 1 minut, amestecând.
  3. Se toarnă stocul de legume împreună cu șofranul și aduceți amestecul în punctul de fierbere.
  4. Gătiți preparatul acoperit, la foc domol,  timp de 20 de minute, amestecând din când în când, până când orezul este fraged.
  5. Se amestecă sucul de lămâie de fructele de mare, se adaugă în tigaie și se fierbe timp de 2 minute.
  6. Se servește în boluri calde cu pătrunjel tocat.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE