Fructele de mare, mereu o bucurie, nu?
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 1 linguriță ulei măsline
- 1 ceapă, fin tocată
- 1 ardei roșu și 1 ardei galben, fără semințe și feliați subțire
- 2 căței de usturoi, feliați
- 250 g orez pt paella
- 850 ml stoc de legume (fierbinte)
- 1 praf șofran
- 400 g mix fructe de mare (amestec congelat, decongelat înainte de folosire)
- sucul de la 1/2 lămâie mică
- 1 mână pătrunjel tocat
Modalitate de preparare:
- Se încălzește uleiul într-o cratiță mare și se înmoaie ceapa timp de 6-7 minute.
- Se adaugă ardeiul feliat și usturoiul, se fierbe timp de 2 minute, apoi se amestecă orezul paella și se fierbe încă 1 minut, amestecând.
- Se toarnă stocul de legume împreună cu șofranul și aduceți amestecul în punctul de fierbere.
- Gătiți preparatul acoperit, la foc domol, timp de 20 de minute, amestecând din când în când, până când orezul este fraged.
- Se amestecă sucul de lămâie de fructele de mare, se adaugă în tigaie și se fierbe timp de 2 minute.
- Se servește în boluri calde cu pătrunjel tocat.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu