Combinație de orez, ouă și condimente servit cu sos iute. O călătorie culinară în toată regula.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 320 g orez basmati
- 200 g resturi friptură pipet de vită
- 2 linguri sos BBQ
- 2 linguri soso iute chilli
- sos de soia
- 2 linguri semințe de susan
- 2 căței de usturoi
- 1 ardei iute roșu proaspăt
- 150 g ciuperci champignon
- ulei de susan
- 1/2 varză Savoia
- 5 ouă mari
Modalitate de preparare:
- Într-o oală mare, fierbeți orezul conform instrucțiunilor de pe pachet, împreună cu un praf de sare.
- Între timp, rupeți carnea fâșii în dimensiuni diferite și amestecați-o cu sosul barbeque, sosul iute de chilli și 1 lingură de sos de soia.
- Într-o tigaie mare, tip wok, prăjiți semințele de susan la foc mediu timp de 1 minut, apoi scoateți-le și lăsați-le deoparte.
- Cu aproximativ 5 minute înainte ca orezul să fie gata, curățați usturoiul și feliați-l fin, alături de ardeiul iute și plasați-le în tigaie împreună cu ciupercile și 2 linguri de susan, lăsându-le la prăjit timp de 1 minut.
- Adăugați peste acestea carnea împreună cu sosul în care a stat în timp ce tăiați varza fâșii.
- Când carnea este lipicioasă, înglobați varza și gătiți-o 4-5 minute sau până când este pătrunsă.
- Scurgeți orezul și amestecați-l în tigaie cu puțin sos de soia, apoi spargeți deasupra 1 ou și amestecați energic.
- Reduceți focul, apoi apăsați orezul pe margini pentru a deveni crocant. Poșați cele 4 ouă rămase în oala în care a fiert orezul.
- Fierbeți-le la foc mic timp de 2-4 minute, în funcție de cum le doriți preparate.
- Adăugați ouăle peste orez și serviți.
- Presărați semințele de susan deasupra și stropiți totul cu un sos de chilli.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu