1. Spala orezul în mai multe ape reci. Pune-l apoi sa fiarba în supa de legume sau în apa cu un praf de sare.
2. Când orezul este fiert, lasa-l sa se raceasca putin și împarte-l în trei parti.
3. Separat, taie usturoiul marunt și calește-l într-o linguriță cu unt. Adauga creveții și ține-i pe foc 2-3 minute (până capătă culoarea roz ). Ia de pe foc și adaugă pătrunjelul tocat mărunt. .
4. Pune într-un castron primul strat de orez fiert. Deasupra pune ardeii copti taiati, puțin ulei, suc de lămâie și sare. După gust, presară verdeață tocată mărunt.
5. Pune al doilea strat de orez, creveții cu sos de unt și usturoi și ultimul strat de orez. Garnisește cu frunze de țelină și roșii tocate mărunt.
250 g orez
800 ml supa de legume
200 g creveți
5 ardei grasi copti
1 lămâie
1-2 roșii
2 căței de usturoi
frunze de telina
unt
ulei de masline
pătrunjel verde
sare
Adaugă comentariu