Home » Orez în straturi

Orez în straturi

1. Spala orezul în mai multe ape reci. Pune-l apoi sa fiarba în supa de legume sau în apa cu un praf de sare.

2. Când orezul este fiert, lasa-l sa se raceasca putin și împarte-l în trei parti.

3. Separat, taie usturoiul marunt și calește-l într-o linguriță cu unt. Adauga creveții și ține-i pe foc 2-3 minute (până capătă culoarea roz ). Ia de pe foc și adaugă pătrunjelul tocat mărunt. .

4. Pune într-un castron primul strat de orez fiert. Deasupra pune ardeii copti taiati, puțin ulei, suc de lămâie și sare. După gust, presară verdeață tocată mărunt.

5. Pune al doilea strat de orez, creveții cu sos de unt și usturoi și ultimul strat de orez. Garnisește cu frunze de țelină și roșii tocate mărunt.

 

Salată ușoară

Poza principala

salata_mica.jpg

250 g orez

800 ml supa de legume

200 g creveți

5 ardei grasi copti

1 lămâie

1-2 roșii

2 căței de usturoi

frunze de telina

unt

ulei de masline

pătrunjel verde

sare

 

 

 

Salată de creveţi

Un fel principal foarte aspectuos, care poate fi servit ca atare sau langa un peste pe gratar ori la cuptor!
Numar de portii
4
Calorii
250
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE