- Prepară orezul conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- Somonul pregătește-l la grătar timp de 4-5 minute pe fiecare parte.
- Scoate somonul pe o farfurie și acoper-o cu folie de aluminiu să se mențină cald.
- Mărunțește usturoiul, taie ardeii iuți și pune-i într-un bol.
- Adaugă restul ingredientelor și amestecă sosul.
- Servește orezul cu sosul obținut și bucăți de pește.
Credit Foto: Fotolia/ alexeyborodin
Poza principala
- 425 g orez pentru sushi
- 500 g file somon
- 2 ardei iuți
- 2 linguri ghimbir măcinat
- 4 linguri sos pește
- 2 căței usturoi
- 2 linguri vin japozez din orez
- 2 linguri vin japozez dulce
- 2 linguri zeamă limetă
- 2 linguri apă
Una din cele mai sănătoase bucătării din lume este bucătăria japozeză. Simplu și bun, orez cu sos picant și file de pește la grătar.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments
Adaugă comentariu