- Spălați orzul sub jet de apă rece.
- Spălați scoicile în mai multe ape.
- Tocați mărunt usturoiul și tăiați bulbul de fenicul.
- Fierbeți scoicile într-un vas cu suficientă apă, timp de 5 minute din momentul în care apa atinge punctul de fierbere, până când scoicile se deschid.
- Vărsați scoicile într-o sită și lăsați-le să se scurgă și să se răcească. Păstrați zeama în care au fiert acestea.
- Încălziți uleiul și gătiți feniculul la foc mic pentru 5 minute .
- Adăugați orzul și 750 ml din apa în care au fost fierte scoicile.
- Lăsați vasul acoperit, la foc mic, pentru 30 de minute, amestecând frecvent.
- Când orzul este gata încorporați usturoiul, smântâna și scoicile.
- Lăsați pe foc pentru 2-3 minute și serviți imediat.
Credit Foto: Fotolia/ Gresei
Poza principala
- 200 g orz perlat
- 1 kg scoici
- 2 bulbi fenicul
- 2 căței usturoi
- 1 lingură ulei măsline
- 1 lingură pătrunjel tocat
- 2 linguri smântână
- sare
- piper măcinat
Meniu mediteranean pentru o cină romantică.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu