Orz cu scoici

  1. Spălați orzul sub jet de apă rece.
  2. Spălați scoicile în mai multe ape.
  3. Tocați mărunt usturoiul și tăiați bulbul de fenicul.
  4. Fierbeți scoicile într-un vas cu suficientă apă, timp de 5 minute din momentul în care apa atinge punctul de fierbere, până când scoicile se deschid.
  5. Vărsați scoicile într-o sită și lăsați-le să se scurgă și să se răcească. Păstrați zeama în care au fiert acestea.
  6. Încălziți uleiul și gătiți feniculul la foc mic pentru 5 minute .
  7. Adăugați orzul și 750 ml din apa în care au fost fierte scoicile.
  8. Lăsați vasul acoperit, la foc mic, pentru 30 de minute, amestecând frecvent.
  9. Când orzul este gata încorporați usturoiul, smântâna și scoicile.
  10. Lăsați pe foc pentru 2-3 minute și serviți imediat. 

  Credit Foto: Fotolia/ Gresei

Poza principala

orz_perlat_cu_scoici.jpg

  • 200 g orz perlat
  • 1 kg scoici
  • 2 bulbi fenicul
  • 2 căței usturoi
  • 1 lingură ulei măsline
  • 1 lingură pătrunjel tocat
  • 2 linguri smântână
  • sare
  • piper măcinat
Meniu mediteranean pentru o cină romantică.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE