1. Dati carnea prin faina si scuturati excesul. Incalziti uleiul intr-o tigaie si prajiti carnea, in transe, pana se rumeneste. Potriviti de sare si piper.
2. Scurgeti excesul de grasime din oala si adaugati untul. Caliti ceapa, morcovul si telina la foc mic, pana se inmoaie. Adaugati usturoiul si mai prajiti putin. Turnati vinul si zeama si amestecati bine. Aduceti la fierbere.
3. Puneti carnea prajita si amestecati bine. Adaugati rosiile, patrunjelul, cimbrul si dafinul. Fierbeti, micsorati focul si acoperiti cu un capac. Lasati totul sa fiarba 1 ora si jumatate la foc mic sau dati la cuptor (180 de grade) tot pentru 1 ora si jumatate.
4. Pentru gremolata: amestecati zeama de citrice cu patrunjelul si usturoiul, apoi turnati totul peste Osso bucco chiar inainte de a servi cu paste sau orez aromat cu sofran.
2 kg rasol de vitel sau de vita, taiat cuburi mari
30 g faina
60 ml ulei de masline
sare si piper negru proaspat macinat
40 g unt
4 cepe, tocate
1 morcov, tocat
2 tulpini de telina, tocate
2 catei de usturoi, zdrobiti
125 ml vin alb sec
125 ml zeama de legume
410 g pulpa de rosii tocate
1 legatura patrunjel, tocat
cateva fire de cimbru
2 frunze de dafin
Pentru gremolata de citrice:
zeama de la 1 lamaie
zeama de la 1 portocala
125 g patrunjel proaspat, tocat
2 catei de usturoi, zdrobiti
Adaugă comentariu