1.Pune ouăle la fiert în apă. Adaugă o lingură cu sare ca să nu se crape.
2.Separat, în apă cu puțină sare, fierbe legumele tăiate în bucăți mai mari. Strecoară supa și oprește 700 ml.
3.Înmoaie gelatina în 50 ml de apă și dizolv-o la bain-marie. Cât e călduță, încorporeaz-o în supa de legume.
4.În castroane mici, pune câte o jumătate de ou cu tăietura în jos. Presară verdeață și puțin ardei iute tocat. Adaugă cubulețe de șuncă de Praga și toarnă aspicul. Lasă la rece vreo două ore.
TRUC. Servește aspicul direct din castronel sau răstoarnă-l. Pentru a-l scoate ușor, ţine fundul vasului în apă clocotită preţ de câteva secunde.
credit foto: © Printemps – Fotolia.com
4 ouă
400 g șuncă de Praga
2 morcovi
1 ceapă
1 țelină
1 rădăcină de pătrunjel
4 pliculețe cu gelatină
1 ardei iute
sare
Adaugă comentariu