Impresionează de la micul dejun cu ouă poșate și somon.
Dificultate: mediu
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 4 ouă
- 2 linguri de oțet din vin alb
- 2 chifle
- 8 felii de somon afumat
- arpagic tocat pentru servit
Pentru sos:
- 2 lingurițe suc proaspăt de lămâie
- 2 lingurițe oțet din vin alb
- 3 gălbenușuri de ou
- 125 g unt nesărat, tocat
Modalitate de preparare:
- Pentru început preparați sosul Hollandaise.
- Amestecați într-un castron sucul de lămâie și oțetul peste care adăugați gălbenușurile de ou.
- Amestecați cu un tel până obțineți un amestec spumos.
- Plasați vasul deasupra unui recipient cu apă fierbinte și amestecați constant până când se îngroașă.
- Asezonați cu sare și piper și păstrați sosul cald.
- Pentru a prepara ouăle, aduceți un vas cu o cantitate suficientă de apă la fiert în care adăugați oțetul.
- Reduceți flacăra pentru a fierbe încet.
- Amestecați apa încet pentru a declanșa un mic vârtej.
- Adăugați ouăle unul câte unul.
- Gătiți timp de 4 minute, apoi scoateți fiecare ou cu lingura.
- Tăiați chifele pe jumătate. Prăjiți-le ușor și ungeți-le cu puțin unt.
- Adăugați pe fiecare felie câte o bucată de somon, 1 ou și câte 1 lingură de sos.
- Garnisiți cu arpagic tocat.
- Serviți preparatul imediat.
Autor: Daniela Niculi
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu