1. Incalziti otetul cu frunza de dafin si piperul boabe pe aragaz sau la microunde. Lasati sa se raceasca pentru a se intrepatrunde aromele, apoi turnati printr-o sita intr-un alt vas.
2. La Bain-Marie, turnati otetul cald peste galbenusuri, amestecand energic. Asigurati-va ca apa nu atinge vasul in care amestecati compozitia.
3. Unul cate unul, adaugati cubuletele de unt in compozitie, amestecand bine dupa fiecare adaugare.
4. Dupa ce ati adaugat jumatate din cantitatea de unt si aceasta s-a topit, puteti sa puneti restul de unt mai rapid. Potriviti de sare si piper alb. Prajiti chiflele, ungeti-le cu unt si tineti-le calde.
5. Ouale coapte: Incalziti apa cu 15 ml de otet intr-o cratita. De indata ce incepe sa fiarba, spargeti un ou intr-un castron mic. Aduceti castronul deasupra apei care fierbe (cat mai aproape de apa) si turnati-l inauntru. Folosind o lingura, dati albusul inspre galbenus.
6. Lasati fiecare din cele 4 oua sa se coaca timp de 2-3 minute, apoi scoateti-l. Nu puneti toate ouale odata, ci unul cate unul.
7. Pentru a servi: Puneti o felie de sunca pe fiecare jumatate de chifla. Puneti un ou copt deasupra, apoi turnati sosul Hollandaise peste. Serviti imediat.
4 chifle, taiate in jumate
4 oua mai mari
15 ml otet
4 felii sunca afumata
Sos Hollandaise
40 ml otet
1 frunza de dafin
3 boabe de piper
2 galbenusuri
100-125 g unt nesarat, taiat cubulete
sare si piper alb
Adaugă comentariu