Home » Ouă fierte, corect

Ouă fierte, corect

  1. Pune ouăle într-o oală peste care adaugă apă rece.
  2. Puneți oala pe aragaz la foc potrivit.
  3. Când aceasta atinge punctul de fierbere, îndepărtați de pe sursa de foc și acoperiți vasul cu un capac.
  4. Setați cronometrul în funcție de cât de moi sau tari doriți să fie ouăle. 
  5. Pentru ouă foarte moi, timpul este de 3 minute.
  6. Pentru ouă ușor moi cu un gălbenuș care curge, timpul este de 4 minute.
  7. Pentru ouă ferme, timpul este de 6 minute.
  8. Pentru ouă tari timpul este de 10 minute. 
  9. Pentru ouă foarte tari și ferme, timpul este de 15 minute.
  10. În funcție de timpul selectat, scoateți ouăle din vas și apăsați-le ușor pentru a sparge coaja în câteva locuri. Săriți însă peste acest pas la ouăle moi.
  11. Așezați ouăle într-un bol de apă cu gheață și lăsați-le timp de 1 minut.
  12. Decojiți și serviți după bunul plac.

  Credit Foto: Fotolia/ Gerald Bernard

Poza principala

cum_sa_fierbi_corect_ouale.jpg

  • 6 ouă mari
  • apă rece
  • gheață

 Echipament:

  • cratiță
  • lingură
  • timer
  • castron 
Și pentru un ou fiert ai nevoie de câteva noțiuni de bază, mai ales când îți dorești să fie perfect.
Numar de portii
6 oua
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE