- Pune ouăle într-o oală peste care adaugă apă rece.
- Puneți oala pe aragaz la foc potrivit.
- Când aceasta atinge punctul de fierbere, îndepărtați de pe sursa de foc și acoperiți vasul cu un capac.
- Setați cronometrul în funcție de cât de moi sau tari doriți să fie ouăle.
- Pentru ouă foarte moi, timpul este de 3 minute.
- Pentru ouă ușor moi cu un gălbenuș care curge, timpul este de 4 minute.
- Pentru ouă ferme, timpul este de 6 minute.
- Pentru ouă tari timpul este de 10 minute.
- Pentru ouă foarte tari și ferme, timpul este de 15 minute.
- În funcție de timpul selectat, scoateți ouăle din vas și apăsați-le ușor pentru a sparge coaja în câteva locuri. Săriți însă peste acest pas la ouăle moi.
- Așezați ouăle într-un bol de apă cu gheață și lăsați-le timp de 1 minut.
- Decojiți și serviți după bunul plac.
Credit Foto: Fotolia/ Gerald Bernard
Poza principala
- 6 ouă mari
- apă rece
- gheață
Echipament:
- cratiță
- lingură
- timer
- castron
Și pentru un ou fiert ai nevoie de câteva noțiuni de bază, mai ales când îți dorești să fie perfect.
Numar de portii
6 oua
Facebook Comments
Adaugă comentariu