Răsfățul zilelor de weekend, într-un recipient cu ouă cremoase la cuptor.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 4 linguri ulei măsline
- 8 ouă
- tarhon tocat
- 50 g brânză Gruyere
- 100 ml smântână
- năsturel pentru servit ( opțional )
- bacon pentru servit
Modalitate de preparare:
- Încălziți cuptorul la 160 de grade.
- Separat, încălziți un ibric cu apă.
- Luați 4 vase ramekins și turnați câte 1 lingură de ulei de măsline în fiecare și spargeți câte 2 ouă.
- Condimentați cu sare și piper, presărați tarhon tocat, brânza Gruyere și la final smântâna.
- Plasați vasele într-o tavă mai înaltă în care adăugați apă fierbinte.
- Introduceți tava cu atenție la cuptor și gătiți timp de 6-8 minute până când albușul devine ferm.
- Serviți preparatul cald cu năsturel, pâine prăjită și felii de bacon.
Autor: Daniela Niculi
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu