- Puneți o tigaie mai mare la încins. Adăugați untul iar când acesta s-a topit, adăugați ciupercile de pădure, cepele tocate și crengile de cimbru.
- Asezonați cu sare și piper.
- Mențineți pe foc pentru 3-4 minute, amestecând frecvent.
- Preîncălziți cuptorul la 190 de grade.
- Ungeți cu unt 4 vase speciale pentru gratinat și distribuiți uniform amestecul de ciuperci.
- Faceți o gaură în mijloc și spargeți cu grijă câte 1 ou înăuntru.
- Turnați smântâna dulce în jurul oului și puneți deasupra puțină brânză rasă.
- Presărați sare și piper după gust.
- Puneți vasele într-o tavă și introduceți-le la cuptor.
- Coaceți 10-12 minute dacă doriți ouăle mai moi.
- Prelungiți timpul de coacere dacă preferați ouăle foarte bine făcute.
- Serviți imediat, cu pâine prăjită.
Credit Foto: 123RF
Poza principala
- 20 g unt
- 400 g ciuperci de pădure, feliate
- 2 cepe roșii, tocate mărunt
- câteva fire de cimbru
- sare
- piper măcinat
- 4 ouă mari
- 4 linguri smântână dulce
- 25 g brânză cheddar maturată, rasă
Mic dejun sățios și aromat, din cuptor direct pe masă.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu