Home » Oua la cuptor cu ciuperci de padure

Oua la cuptor cu ciuperci de padure

  1. Puneți o tigaie mai mare la încins. Adăugați untul iar când acesta s-a topit, adăugați ciupercile de pădure, cepele tocate și crengile de cimbru.
  2. Asezonați cu sare și piper. 
  3. Mențineți pe foc pentru 3-4 minute, amestecând frecvent.
  4. Preîncălziți cuptorul la 190 de grade. 
  5. Ungeți cu unt 4 vase speciale pentru gratinat și distribuiți uniform amestecul de ciuperci.
  6. Faceți o gaură în mijloc și spargeți cu grijă câte 1 ou înăuntru.
  7. Turnați smântâna dulce în jurul oului și puneți deasupra puțină brânză rasă.
  8. Presărați sare și piper după gust.
  9. Puneți vasele într-o tavă și introduceți-le la cuptor.
  10. Coaceți 10-12 minute dacă doriți ouăle mai moi.
  11. Prelungiți timpul de coacere dacă preferați ouăle foarte bine făcute.
  12. Serviți imediat, cu pâine prăjită.

  Credit Foto: 123RF

Poza principala

oua_la_cuptor_cu_ciuperci_de_padure.jpg

  • 20 g unt
  • 400 g ciuperci de pădure, feliate
  • 2 cepe roșii, tocate mărunt
  • câteva fire de cimbru
  • sare
  • piper măcinat
  • 4 ouă mari
  • 4 linguri smântână dulce
  • 25 g brânză cheddar maturată, rasă
Mic dejun sățios și aromat, din cuptor direct pe masă.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.