1.Într-un castron, pune un ou, laptele, sarea și zahărul și amestecă bine cu telul. Topește cubul de unt, lasă-l să se răcorească și adaugă-l în compoziţie.
2.Pune treptat făina, până ce obţii un aluat subţire, de consistenţa smântânii. Lasă aluatul o jumătate de oră să se odihnească, iar clătitele vor ieși mai pufoase. Unge o tigaie din teflon cu o linguriţă de ulei și, cu un polonic, toarnă din aluatul de clătite.
3.Coace pe fiecare parte timp de un minut. Îţi vor ieși 4-5 clătite. În altă tigaie, pune 2-3 linguri cu ulei și fă patru ouă ochiuri. În mijlocul fiecărei clătite, pune câte un ou și pliază marginile în patru. Servește-le calde, decorate cu frunze de pătrunjel proaspăt.
credit foto: © Viktorija – Fotolia.com
70 g făină
5 ouă
120 ml lapte
1 cub de unt
1 praf de sare
1 vârf de linguriţă de zahăr
ulei pentru prăjit
pătrunjel pentru decor
Adaugă comentariu